ISF Vetőmag Világkongresszus, Budapest

68 országból 1680 vetőmagos szakember látogatott Budapestre 2017 májusában.

 

2017. május 22-24. között Budapest adott otthont a világ legnagyobb vetőmagos rendezvényének. Az évente megrendezésre kerülő ISF (Nemzetközi Vetőmag Szövetség) Vetőmag Világkongresszus az idei évben kiemelkedő számú érdeklődőt vonzott: a világ 68 országából 1680 szakember látogatott el hazánkba.

Az esemény központi helyszíne a Hungexpo volt, ahol a résztvevők szakmai előadások és szekcióülések mellett a kongresszus legfőbb funkciójaként szolgáló tárgyalási lehetőségek keretében alakíthattak ki új, vagy mélyíthették el meglévő piaic kapcsolataikat, mindemellett pedig a számos rendelkezésre álló programlehetőség keretében megismerkedhettek Budapest és a Dunakanyar látványosságaival is.

A kongresszuson elhangzott előadások főbb témái a vetőmagvak szabad áramlásának elősegítése, a vetőmagágazat hozzájárulásának fokozása a genetikai erőforrások hozzáféréséről és a keletkezett hasznok méltányos megoszlásáról szóló FAO nemzetközi egyezmény végrehajtásához, a közösségi média szerepének növekedése és az új nemesítési technológiák kommunikációban történő megjelenítésének kérdései voltak.

Az előadók között több magyar szakember is felszólalt változatos témákban; mindezekről a témákról, a kongresszus eredményeiről és visszhangjáról, a hazai résztvevők tapasztalatairól és számos más kapcsolódó érdekességről a Vetőmag Újság szeptemberben megjelenő számában olvashatnak.

 

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk