VSZT-NAK együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött a

NAK és a VSZT

 

Fotó: Gyulai Tóth Zoltán

 

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÉS A VETŐMAG SZÖVETSÉG SZAKMAKÖZI SZERVEZET ÉS TERMÉKTANÁCS

 


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Vetőmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) egyetért abban, hogy a rendezett vetőmagpiaci viszonyok kialakítása, fenntartása és a legális piaci szereplők erősítése csak folyamatos együttműködéssel lehetséges, ezért vállalták, hogy közös javaslatokat fogalmaznak meg a döntéshozók felé.

 

A dokumentum rögzíti: az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti források igénybevétele csak akkor lehet sikeres, ha a különböző stratégiai tervek, a programok között megfelelő az összhang, az eljárások egyszerűsödnek, javul a tájékoztatás, biztosított a megfelelő szaktanácsadás, illetve más, a támogatás igénybevételét segítő kamarai szolgáltatás.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vállalta, hogy a COPA-COGECA fórumain képviselendő tagállami álláspont kialakítása előtt egyeztet a VSZT-vel, illetve az üléseken elhangzottakról rendszeres tájékoztatást ad. A NAK a továbbiakban is biztosítja, hogy a VSZT képviselje Magyarországot a COPA-COGECA Vetőmag Munkacsoportjában.

 

A VSZT a megállapodásban vállalta, hogy a vetőmagtermesztést, illetve a vetőmag-feldolgozást és -forgalmazást érintő valamennyi jogszabály megalkotására és módosítására vonatkozó javaslatáról egyeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával. A felek a vetőmagipar fejlesztését célzó beruházások és támogatások, illetve a független posztregisztrációs fajtakísérleti rendszer megfelelő hátterének biztosítása ügyében is közös álláspontot alakítanak ki.

 

A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke írta alá 2014. május 21-én Budapesten.

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

 

Galéria

 

Háttérinformáció:

A magyar agrártermelői és élelmiszeripari szektor gyakorlatilag valamennyi piaci szereplője – az őstermelőktől a gazdasági társaságokig – kötelezően tagjává váltak a 2013. március 28-án megalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK). A kamara feladata az agrár- és élelmiszerágazat hatékony képviselete, versenyképességének erősítése a tagoknak nyújtott szolgáltatások bővítésével.

 

A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) egyedüli szervezetként, egységesen több mint 20 éve képviseli a hazai vetőmagágazat érdekeit. Szervezetünkhöz tagként csatlakozó 200 egyéni vállalkozó és 600 társas vállalkozás évi 180-190 milliárd forint értékben állít elő és forgalmaz vetőmagot. Tagjaink között tudhatjuk a világ szinte minden országában dolgozó nemzetközi cégeket, mezőgazdasági nagyüzemeinket, az agrárkutatás, növénynemesítés intézményeit és jelentős számú kis és közepes magángazdaságot, egyéni vállalkozót.
 

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk