Biovetőmag adatbázis Franciaországban és az EU tagországokban

 

A francia GNIS (vetőmag és szaporítóanyaggal foglalkozó francia szakmaközi szervezet) honlapjára látogató könnyen összegyűjtheti a számára fontos, konkrét szektort érintő szakmai információkat. A GNIS honlapjának „társ” honlapjai szakosodnak egy-egy terület részletesebb bemutatására francia és nemzetközi téren is. A honlapok többsége csak francia nyelven olvasható, de angol nyelvű változat is megtalálható egy-egy honlap esetében.

 

 

Most az öko-vetőmagról szóló honlapra szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét. Ez az internetes oldal egyaránt szolgáltat információkat a gazdáknak, a beszállítóknak, az ökö-gazdálkodással foglalkozó szakembereknek, minősítő szervezeteknek. A biogazdálkodásban érintett szakemberek egyszerűen megtalálják azokat a biovetőmagokat, melyeket keresnek, a gazdák a honlap segítségével beszállítókat kereshetnek, ők is gyűjthetnek a fajtákról különböző információkat, megtekinthetik az aktuális fajtalistát. A beszállítók ennek az oldalnak a segítségével tudják informálni a francia gazdákat a kínálatukról.
 
A honlap linkjei között megtalálhatók a minősítésben érintett francia hatóságok elérhetőségei és az európai államok biovetőmag adatbázisának elérhetőségei is
http://www.semences-biologiques.org/pages/liens.php
Az interneten keresztüli információáramlás egyre nagyobb teret ölt az Unió tagállamaiban, mely nem csak a hétköznapi emberek, hanem -akár- egy speciális területen dolgozó szakemberek (pl.: öko-vetőmag) igényeit is egyre jobban kielégíti, ez megkönnyíti és meggyorsítja mind a hivatalok, szakmai szervezetek és gazdálkodók munkáját és az érintettek közötti kapcsolattartást is. A versenyképességhez az ilyen fejlesztések ma már nélkülözhetetlenek.
A honlap megtekinthető a következő hivatkozásra kattintva:
http://www.semences-biologiques.org 

 

 

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk