Bemutatkozás

 

A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) 1993-ban alakult meg.

 

A Terméktanács fő feladatai közé tartozik többek között az ágazattal kapcsolatos javaslatok kidolgozása, információk szerzése, feldolgozása és ismertetése, valamint törvényben rögzített jogainak gyakorlása, kötelezettségeinek betartása, betartatása. A VSZT feladata továbbá: a növénynemesítők, vetőmag-szaporítók, feldolgozók és forgalmazók termelési és piaci magatartásának országos szintű összehangolása, részvétele az államigazgatási szervek munkájában, döntés előkészítésekben, véleményezésben.

 

A VSZT non profit szervezet, melynek tagja lehet természetes és jogi személy is, aki a vetőmag termékpálya résztvevője. Tagságunk magában foglalja a világrészekben gondolkodó nemzetközi cégeket, mezőgazdasági nagyüzemeinket, az agrárkutatás, növénynemesítés intézményeit és jelentős számú magángazdaságot.

 

A VSZT nemzetközi kapcsolatai ill. tagságai: ESA, CEPM, ISF, COPA-COGECA , Ukrainian Seed Partnership Association.

 

Fontosnak tartjuk tagjaink nemzetközi kapcsolatainak elősegítését, fejlesztését, a magyar vetőmagszakma szoros összekapcsolását a világ különböző pontjain tevékenykedő szakmabeli kollégákkal.

 

A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény 2. § (5) bek. alapján közzéteszi, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősül, mivel a 2017. évben Budapesten megrendezett Vetőmag Világkongresszushoz kapcsolódva adományban részesült a Nemzetközi Vetőmag Szövetségtől (ISF).

 

Nyilvános adatok: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021

 

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk