A VSZT Elnökségének tagjai

 

 

Takács Géza

elnök

1956-ban, Székesfehérváron született.
Agrármérnök (vetőmag-termesztő szaküzemmérnök, vállalatszervezési mérnök,  mérlegképes könyvelő)
1978-tól a MTA Mezőgazdasági Kutató Intézete Gazdaságában vetőmag termesztési területen dolgozott, majd 1986-ban a Bábolnai IKR Közös Vállalathoz került, ahol részt vett a 10.000 tonna fémzárolt kukorica vetőmagot előállító üzem tervezési munkáiban, a létesítmény megvalósításában és üzemeltetésében. 1994-2010 ugyanitt vetőmag ágazati igazgató. 2011. januártól a Woodstock és a Hungaroseed Kft. szakmai tanácsadója.
2008-tól a Magyar Vetőmag Szövetség és Terméktanács Szakmaközi Szervezet elnöke.
Kiemelt szakmai területe a kukorica termesztése, ezen belül a vetőmag előállítása és a vetőmag kémiai kezelése (amely területen több szakmai írása jelent meg).

 

 

Dr. Vida Gyula

alelnök, fajtatulajdonos termékpálya elnöke

 

 

 

 

 

 

Cs. Nagy istván

alelnök, vetőmag-forgalmazó termékpálya elnöke

 

 

 

 

 

 

 

Mátrai Tibor

alelnök

1994-ben végzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. A Hungranánál kezdett alapanyag beszerzőként, majd az Egyesült Államokban szerzett tapasztalatot farmgyakornokként és vetőmag üzemi laboránsként. Ezután családi vállalkozásban és ökoturizmusban dolgozott. Több mint 20 éve tagja az Agromag Kft. csapatának. Kezdetben marketingesként, majd párhuzamosan kalászosok, kukorica, napraforgó, szója és kender termékfejlesztőként tevékenykedett; több, mint száz fajta elismertetésében és a vállalkozás portfoliójának kialakításában vett részt. 2016 óta fejlesztési, termeltetési és kereskedelmi igazgató. A cég meghatározó tevékenysége a napraforgó vetőmag előállítás, melyben – érintőlegesen ugyan, de – szintén szerepet vállal. Tagja a Nemzetközi Napraforgó Szövetségnek (ISA-nak). Aktívan részt vesz az ESA (Európai Vetőmag Szövetség) Olaj- és Rostnövény Szekció Bizottságának munkájában, ahol a magyar Vetőmag Szövetséget képviseli.

 

 

 

 

Kökény Benő

elnökségi tag, hibrid növények szekció elnöke

 

 

 

Laczkó Róbert

elnökségi tag, zöldség- és egyéb növények szekció elnöke

 

 

 

Patakfalvi Péter

elnökségi tag, takarmánynövények szekció elnöke

Mezőgazdasági Termelési rendszerek működésében szerzett tapasztalatok belföldön (KSZE,BKR) és külföldön (Algéria, Csehszlovákia, Bulgária)
Európai takarmánynövény, vetőmag piac export – import tevékenységében való folyamatos részvétel (Lengyelország, Szlovénia, Franciaország, Spanyolország)
Kiemelt szakterületi ismeretek, az olasz mezőgazdaság területén (15 évig vegyesvállalati ügyvezetés)
Speciális működési terület: lucerna és takarmány növények termeltetése, termelése, feldolgozása, értékesítése
Saját Vetőmag üzem és Raktárbázis (Zalabér, Gyál) kialakítása, működtetése ISO 9001:2008 szabvány szerint
Hobbi minőségi fűmag termékek kialakítása, saját márkás termékek, termék csoportok építése: hobbi,standard és prémium termékek gyártása és forgalmazása
Agro–Largo Kft., multinacionális áruházláncok ellátója, mezőgazdasági nagykereskedések szállítója
Jelenleg Agro-Largo Kft. ügyvezető igazgatója

 

 

Bíró János

elnökségi tag

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán végzett okleveles agrármérnökként 1991-ben. Diplomájának megszerzése után fél évig Kanadában az Overland Learning Centerben (Toronto) tanult, majd az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet munkatársa volt 1992-től 1996-ig. 1996-tól napjainkig az agrár versenyszférában dolgozik felsővezetőként, jelenleg a Syngenta kísérleti vezetője Dél- és Kelet-Európában.

2006-ban szerezte meg másoddiplomáját a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán marketing szakon (okleveles egyetemi marketing szakértő). 2020-ban jelent meg „A Vetőmagmarketing és kereskedelem” című könyve .Több, mint egy évtizede oktat a Szent István Egyetem szarvasi Tessedik Campusán vetőmag-gazdálkodási szakmérnökképzésben, emellett tevékeny részt vállal az Agrárminisztérium Iskolakert-fejlesztési Programjában, egy 18. kerületi iskola tankertjének fenntartásában, a helyi közösség fejlesztésében.

Az IMBE (volt BZBE) alapító, illetve elnökségi tagja. A növénytermesztés területén végzett példaértékű, nemzetközileg is számontartott fejlesztési és oktatói munkássága eredményeként Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült (2019).

 

Kurusa Tamás

elnökségi tag

 

 

Donáth Győző

elnökségi tag

 

 

Mandák Attila

elnökségi tag

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifj. Fazekas Miklós

 

elnökségi tag

 

 

 

 

 

 

 

 

Perczel Péter

elnökségi tag

A Szent István Egyetemen szerzett diplomát növénytermesztőként. Diploma dolgozatát hibridkukorica vetőmag termesztés témában írta 1997-ben.
Az egyetem befejezését követően a Cargill Mag Kft.-nél kezdett vetőmag termesztéssel és kereskedelemmel is foglalkozni. Ezután a Monsanto berkein belül folytatta a munkát. Az akkori Monsanto Kereskedelmi Kft. alkalmazottjaként vetőmag termeltetésben dolgozott 2004-ig, utolsóként szántóföldi termeltetés vezetői pozícióban.
Ezt követően a Limagrain alkalmazottja volt 2018-ig. Eleinte alföldi értékesítési vezetőként, jelenleg ügyviteli vezetőként dolgozik a Limagrain Central Europe SE Magyarországi Fióktelepénél.
2018 óta az Isterra Magyarország Kft. opreatív igazgatója.

 

 


Feczák János

elnökségi tag

1979. Növénytermesztési ágazatvezető - Rákóczi Mg. TSZ., Máriapócs 
1981. Állattenyésztési főfelügyelő-Csongrád megyei Takarmányozási és Állattenyésztési Felügyelő
1983. Békés-Csongrád megyei takarmány ágazatvezető-Boscoop Agráripari Fejlesztő Közös Vállalat
1991. Ügyvezető igazgató - Agroszemek Kft., Szeged
Jelenleg az általa vezetett, országosan elismert Agroszemek Kft. vetőmag fajtafenntartással, vetőmagtermesztéssel és forgalmazással foglalkozik.
Agrármérnökként vetőmag-nemesítés, fajtafenntartás (cirok, szudánifű, petrezselyem, lucerna), technológia rendszerek kidolgozása, megújuló energia témakörben biogáz, bioetanol, termálenergia hasznosítás. Cirokfélék teljes vertikumának kutatás-fejlesztése (étkezés, takarmányozás, energetika)

 

 

Kesjár Kamilla

elnökségi tag

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Csaba

elnökségi tag

 

Fecsó Zoltán

elnökségi tag

 

 

Polgár Gábor

elnökségi tag, VSZT ügyvezető igazgatója

 

 

 

 

 


 

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk