A VSZT Elnökségének tagjai

 

 

Takács Géza

elnök

1956-ban, Székesfehérváron született.
Agrármérnök (vetőmag-termesztő szaküzemmérnök, vállalatszervezési mérnök,  mérlegképes könyvelő)
1978-tól a MTA Mezőgazdasági Kutató Intézete Gazdaságában vetőmag termesztési területen dolgozott, majd 1986-ban a Bábolnai IKR Közös Vállalathoz került, ahol részt vett a 10.000 tonna fémzárolt kukorica vetőmagot előállító üzem tervezési munkáiban, a létesítmény megvalósításában és üzemeltetésében. 1994-2010 ugyanitt vetőmag ágazati igazgató. 2011. januártól a Woodstock és a Hungaroseed Kft. szakmai tanácsadója.
2008-tól a Magyar Vetőmag Szövetség és Terméktanács Szakmaközi Szervezet elnöke.
Kiemelt szakmai területe a kukorica termesztése, ezen belül a vetőmag előállítása és a vetőmag kémiai kezelése (amely területen több szakmai írása jelent meg).

 

 

Dr. Vida Gyula

alelnök, fajtatulajdonos termékpálya elnöke

 

 

Cs. Nagy istván

 

alelnök, vetőmag-forgalmazó termékpálya elnöke


 

 

 

Polgár Gábor

elnökségi tag, VSZT ügyvezető igazgatója

 

 

 

 

 

 

 

Baráth János

elnökségi tag

 

 

 

Feczák János

elnökségi tag

1979. Növénytermesztési ágazatvezető - Rákóczi Mg. TSZ., Máriapócs 
1981. Állattenyésztési főfelügyelő-Csongrád megyei Takarmányozási és Állattenyésztési Felügyelő
1983. Békés-Csongrád megyei takarmány ágazatvezető-Boscoop Agráripari Fejlesztő Közös Vállalat
1991. Ügyvezető igazgató - Agroszemek Kft., Szeged
Jelenleg az általa vezetett, országosan elismert Agroszemek Kft. vetőmag fajtafenntartással, vetőmagtermesztéssel és forgalmazással foglalkozik.
Agrármérnökként vetőmag-nemesítés, fajtafenntartás (cirok, szudánifű, petrezselyem, lucerna), technológia rendszerek kidolgozása, megújuló energia témakörben biogáz, bioetanol, termálenergia hasznosítás. Cirokfélék teljes vertikumának kutatás-fejlesztése (étkezés, takarmányozás, energetika)

 

 

Perczel Péter

elnökségi tag

A Szent István Egyetemen szerzett diplomát növénytermesztőként. Diploma dolgozatát hibridkukorica vetőmag termesztés témában írta 1997-ben.
Az egyetem befejezését követően a Cargill Mag Kft.-nél kezdett vetőmag termesztéssel és kereskedelemmel is foglalkozni. Ezután a Monsanto berkein belül folytatta a munkát. Az akkori Monsanto Kereskedelmi Kft. alkalmazottjaként vetőmag termeltetésben dolgozott 2004-ig, utolsóként szántóföldi termeltetés vezetői pozícióban.
Ezt követően és azóta is a Limagrain alkalmazottja. Eleinte alföldi értékesítési vezetőként, jelenleg ügyviteli vezetőként dolgozik a Limagrain Central Europe SE Magyarországi Fióktelepénél.
 

 

 

Virágné Pintér Gabriella

elnökségi tag

 

 

 

Bíró János

elnökségi tag

Okleveles agrármérnök és marketing szakközgazdász. Egyetemi tanulmányait a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán (1991) és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, Marketing szakon szerezte meg (2006).
A vetőmag szakmában kezdett dolgozni, 1992-től az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet munkatársa volt, 1993-tól az intézet OECD koordinátora. 1996 óta a versenyszférában dolgozik, először az Asgrow France Magyarországi Irodájánál, ahol marketing és értékesítési munkatárs, majd területi képviselő volt. 1998-tól a Novartis Seeds alkalmazta termékfejlesztő mérnökként. 2001-től termékfejlesztési és kutatási vezető, majd a Novartis Seeds jogutódjánál, a Syngenta Seeds-nél 2004-től termékfejlesztési és marketing igazgató. 2008-2011 között a közép-európai térség marketing és termékfejlesztési vezetője. 2011-től az integrált Syngenta össz üzletágának marketing vezetője Magyarországon, majd 2013 augusztusától a cég Technológiai Fejlesztés és Támogatás részlegének dél-kelet európai területi igazgatója. 
A Barabás Zoltán Biotechnológiai Egyesület elnökségi tagja. EUCARPIA tag. 2011-től a Szent István Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Karának (Szarvas) posztgraduális szakmérnökképzésében vállal oktatói szerepet. Novartis excellence Award (1998) és Syngenta Award Global winner (2008) díjazottja.

 

 

Dr. Balikó Sándor

elnökségi tag

 

 

 

Földesi László

elnökségi tag

Egyetemi tanulmányai elvégzése után a vetőmagszakmában helyezkedett el a Hód-Mezőgazda ZRT kútvölgyi vetőmagüzemében. Az üzemi feldolgozást, szántóföldi termeltetést 12 év alatt megismerte és megszerette. Jelenleg a cég termelési vezérigazgató helyetteseként dolgozik, és végzi annak szakmai irányítását. A nagy múltú vetőmagüzem mindig is megkövetelte a pontos munkavégzést annak érdekében, hogy az elvárt minőségű vetőmagot elő tudják állítani a partnereik, megbízóink számára. Véleményem szerint a vetőmagelőállítás a szakma csúcsa, amely olyan elveket fogalmaz meg számunkra, melyekhez tartanunk kell magunkat a VSZT-ben végzett tevékenységünk során is.

 

 

 

 

Kökény Benő

elnökségi tag, hibrid növények szekció elnöke

 

 

 

 

Muhari Pál

elnökségi tag

 

 

 

 

 

Juhász Zoltán

elnökségi tag, kalászos és nagymagvú hüvelyes szekció elnöke

Agrártanulmányait Mosonmagyaróváron folytatta, számviteli-pénzügyi ismereteket Zalaegerszegen szerzett.
Pályáját 1979-ben kezdte a Vetőmag Vállalat székesfehérvári egységének gabonás részlegén, munkája kezdettől fogva kapcsolódott a vetőmaghoz.
Jelenleg a lepsényi székhelyű Mezőmag-Agrárház Kft. ügyvezetője. A vállalat mezőgazdasági input termékek forgalmazásával foglalkozik, ezen belül a legjelentősebb a vetőmag eladás.


 

 

 

Patakfalvi Péter

elnökségi tag, takarmánynövények szekció elnöke

Mezőgazdasági Termelési rendszerek működésében szerzett tapasztalatok belföldön (KSZE,BKR) és külföldön (Algéria, Csehszlovákia, Bulgária)
Európai takarmánynövény, vetőmag piac export – import tevékenységében való folyamatos részvétel (Lengyelország, Szlovénia, Franciaország, Spanyolország)
Kiemelt szakterületi ismeretek, az olasz mezőgazdaság területén (15 évig vegyesvállalati ügyvezetés)
Speciális működési terület: lucerna és takarmány növények termeltetése, termelése, feldolgozása, értékesítése
Saját Vetőmag üzem és Raktárbázis (Zalabér, Gyál) kialakítása, működtetése ISO 9001:2008 szabvány szerint
Hobbi minőségi fűmag termékek kialakítása, saját márkás termékek, termék csoportok építése: hobbi,standard és prémium termékek gyártása és forgalmazása
Agro–Largo Kft., multinacionális áruházláncok ellátója, mezőgazdasági nagykereskedések szállítója
Jelenleg Agro-Largo Kft. ügyvezető igazgatója

 

 

Pavelka Árpád

elnökségi tag, zöldség- és egyéb növények szekció elnöke

30 éve foglalkozik zöldség vetőmag termeléssel és kereskedelemmel
12 évet dolgozott a holland  Royal Sluis termelési menedzsereként
1996 óta irányítja a ZKI ZRt. vetőmag termelési és kereskedelmi tevékenységét
2010 óta képviseli a magyar szövetséget az ISF zöldség és virág szekció elnökségében
2012-ben tagja lett az ISF igazgató tanácsának 

 

 

Dr. Üveges Enikő

elnökségi tag

 

 

 

Kovács István

felügyelőbizottság elnöke

 

 

 

          © VSZT 2015. | © Web: