Küldöttgyűlés 2019.04.23.

A Vetőmag Szövetség idén tavasszal is megrendezte éves Küldöttgyűlését, melyre ezúttal a budaörsi Holiday Inn szálloda konferenciatermében került sor.

A Küldöttgyűlés különlegessége volt, hogy Dr. Nagy István agrárminiszter úr elfogadta meghívásunkat a rendezvényre, így a sajtó és a tagság kiemelt érdeklődése mellett tartottuk rendezvényünket.

Miniszter úr elismeréssel beszélt a hazai vetőmag ágazat eddig elért eredményeiről, elismertségéről világszerte és biztosította a jelenlévőket arról is, hogy bízik a jövőbeni sikeres együttműködésben.

Az előadást követően a jelenlévők kérdéseket tettek fel a Miniszternek, pozitív hangulatú, érdekes beszélgetésre volt lehetőség.

A 2019. évi Vetőmag Szövetség-díjat Ritter József kapta, melyet Dr. Nagy István és Takács Géza közösen adtak át az elismert és széles körben megbecsült zöldségvetőmagos kollégának.

A szünetet követően Takács Géza elnök tartott részletes beszámolót a VSZT elmúlt évben végzett szerteágazó tevékenységéről. Kiemelte a sikeres 25 éves Jubileumi Ünnepséget, a szakmai szervezetekkel történő együttműködést, az átruházott jogkör bevezetésének előkészítő munkálatait, a miniszterrel létrejött találkozót. A múlt év sikerei mellett helyt kaptak az előadásban a jövő célkitűzései is.

Az elnöki beszámolót követően Mundweil József tartotta meg a Felügyelőbizottság beszámolóját. Tájékoztatta a Küldöttgyűlést, hogy a Szövetség a jogszabályoknak megfelelően végezte a munkáját. Az egyszerűsített éves beszámoló és a kapcsolódó dokumentumok, mellékletek összhangban vannak az érvényben lévő számviteli és adózási előírásokkal és a beszámolóra vonatkozó egyéb jogszabályokkal.

A Küldöttgyűlés elfogadta az éves beszámolókat és jóváhagyta az Elnökség által előterjesztett (2020-tól érvényes) tagdíjemelési javaslatot.

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk