Május 3-ig lehet regisztrálni a budapesti Vetőmag Világkongresszusra

Május 3-ig lehet regisztrálni a budapesti Vetőmag Világkongresszusra

 

Május 3-ig várják a résztvevők jelentkezését a szervezők a Vetőmag Világkongresszusra, amelynek Budapest ad otthont május 22-24. között. A globális vetőmag szektor legnagyobb eseményére, amely turisztikai szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, eddig már több mint 1300-an regisztráltak.

 

Az elmúlt évben az uruguay-i Punta del Este adott otthont a kongresszusnak, a 2018-as rendezvény házigazdája pedig az ausztrál Brisbane lesz, így a budapesti találkozón várhatóan több mint kétezer szakember vesz majd részt. A regisztrált vendégek száma jelenleg meghaladja az 1300-at.

 

A vetőmag ágazat szereplői számára szervezett rendezvény programja összeállt, a konferencia időtartama alatt szakmai előadások, szekcióülések, valamint kapcsolatépítést, üzletkötést biztosító lehetőségek is lesznek. A programok fő helyszíne a Hungexpo lesz, ahol rendezvény ideje alatt szakmai kiállítást is rendeznek, amelyen az ágazatot érintő fontos innovációkat mutatják majd be. A konferencia szakmai programjai között a globális vetőmag szektor aktuális folyamatai, valamint az ágazatra váró kihívások is napirenden lesznek.

 

A vetőmagipar jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, az innovációknak köszönhetően a piac értéke megháromszorozódott 2000 óta és mára meghaladja az 50 milliárd dollárt. Az előrejelzések szerint 2022-re már nyolcvan milliárd dollár fölé is nőhet az éves piaci forgalom világszinten. A legnagyobb részesedéssel Észak-Amerika és Európa bír. A jövőben a technológiai innováció és a növekvő kereslet a fejlődő országok főbb területein teremthetnek lehetőségeket a vetőmag előállításban és kereskedelemben. A globális piacon a legnagyobb arányt a kukorica, a rizs, a búza, és a cirok vetőmagok alkotják. A Nemzetközi Vetőmag Szövetség célja, hogy fenntarthatóságot szem előtt tartva segítse a vetőmagok folyamatos biztosítását az emberi szükségletek kielégítésére. A következő évtizedek legnagyobb kérdése az, hogy a világ növekvő élelmiszerigényéhez az élelmiszerlánc első lépcsőjének tekintett vetőmagszektor miként tud alkalmazkodni. Eközben olyan kihívásokkal kell szembenéznünk, mint a például a klímaváltozás.

 

Ugyancsak a világkongresszushoz kapcsolódóan május 25-én a vetőmagok nemzetközi áramlásáról rendeznek tematikus napot a Syngenta szervezésében a Hotel Sofitelben. A nemzetközi vetőmag kereskedelemben egyre fokozódó jelentősége van a csávázott, kezelt vetőmagok határokon át történő szállítási szabályozásának. A FAO keretén belül működtetett szakmai bizottság által előterjesztett nemzetközi szabvány elfogadása a közeljövőben várható. Az új nemzetközi szabvány, a csávázással kapcsolatos növényegészségügyig intézkedések és szabályok gyűjteménye lesz. A standard előírások alkalmazása a nemzeti növényegészségügyi hatóságokra hárul. Az új szabályozás lehetőséget nyit a jelenleg alkalmazott nemzeti előírások és eljárások átértékelésére. A cél a vetőmag kereskedelem elősegítése az egységes és növényegészségügyi szempontból biztonságot adó új eljárásrend kialakításával.

 

Az ISF világkongresszus nemcsak szakmai, hanem gazdasági és turisztikai szempontból is nagyon fontos. A vendégek és kísérőik belekóstolhatnak a magyar főváros gasztronómiájába és látványosságaiba. A konferencia szervezői tematikus turisztikai csomagokat dolgoztak ki, amelyek keretében Budapest nevezetességei mellett Dunakanyar-túra és a belváros kincseinek felfedezése is szerepel.

 

A VSZT tagok részére a regisztráció a rendezvény hivatalos honlapján, az alábbi címen érhető el:

http://www.worldseedcongress2017.com/registration.html

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk